Bendovi - arhiva

GREFRAN

GREFRAN

Naziv benda:
GREFRAN

Država:
BOSNA I HERCEGOVINA

Grad:
BIHAC

Žanr:
alternativa-rock

Broj članova grupe:
4

Kratka biografija:
Bend Grefran je osnovan 93 godine u Bihaću. Od samog početka radili smo autorske pjesme .Bend je učestvovao na raznim festivalima koncertima najvise na području USK,a i imali smo mnoštvo solo gaža po mnogim bihaćkim klubovima.Prvi snimljeni materijal benda su garažni demo snimci,a nesto kasnije bend je snimio i nekoliko demo snimaka u tadašnjem plavom radiu,radio bihać i televiziji USK-Bihać.

Nakon 10-ak godina aktivnog sviranja članovi benda odlučili su napraviti pauzu kako bi se posvetili nekim drugim privatnim obavezama.Iako se Grefran nije pjavljivao na muzičkoj sceni tokom tih godina stvaranje novih pjesama kao i naše druženje se ništa nije umanjilo tokom spomenute pauze, što nas je na kraju navelo na ponovno okupljanje i aktivan rad.2009 bend započinje sa radom u malo drugačijem sastavu, te 2010 snimamo prvi album na engleskom jeziku pod nazivom ”COLD COMFORT” .

Posljednjih godina dosta sviramo učestvovali smo na vestivalu u organizaciji MTV- BIHAC kao predgrupa benda Let 3. Prosle godine bili smo predgrupa kultne grupe Majke . Pozdrav od benda Grefran…

Web stranica:
https://www.facebook.com/pages/Grefran/130353330379783?ref=hl

Youtube:


Armin

July 6th, 2014

Komentari su zatvoreni.