Bendovi - arhiva

Holographic Human Element

Holographic Human Element

Naziv benda:
Holographic Human Element

Država:
Bosna i Hercegovina

Grad:
Travnik

Žanr:
post-rock

Broj članova grupe:
5

Kratka biografija:
Holographic Human Element svira eksperimental i modernu klasiku protkane elementima New Age-a i progresivnog post-rocka i budi u vama ono što je vrh Gaussove krivulje zakopao duboko pod slojeve prosječnosti. Vodi vas na jedinstven put uvida u vaše vlastite osjećaje.

Bend čiji članovi dolaze iz raznih gradova Bosne i Hercegovine, postoji od 2011. godine, ali tek od polovine 2013. godine počinje sa nastupima. Nakon samo četiri sporadična pojavljivanja pred publikom, menadžer benda „The Ocean” ih bira među ponuđenim bendovima za predgrupu na koncertu u sarajevskom Domu mladih, a najveći muzički portal u Bosni i Hercegovini, muzičkazona.ba ih proglašava najperspektivnijim bendom u narednoj, 2014. godini. Nedugo je zatim ugovoreno još osam nastupa od kojih dva u Srbiji.

Iako bi se muzika Holographic Human Element-a mogla opisati Hesseovom frazom „Magično pozorište. Nije za svakoga.”, ipak ih skoro u svakom gradu vraćaju i po tri puta na bis.

Autorica nadrealne emisije „2 komada nečega” na televiziji ART TV iz Beograda, Natalija Ž. Živković traži kompoziciju „She Got Lost In Paris” za jedan segment emisije. Za istu tu kompoziciju je multiinstrumentalistkinja Amy Denio (Kultur Shock, The Tiptons Sax Quartet) odsvirala harmoniku, a remiks i mastering demo snimka je uradio Bill Gould (Faith No More).

Web stranica:
http://www.hhe.ba

Youtube:


Armin

June 30th, 2014

Komentari su zatvoreni.