Novosti

IGROBUS ZA DJECU

IGROBUS ZA DJECU

Rastok Fest iz godine u godinu postaje generator kreativnosti i inovativnosti u pogledu planiranja i realizacije svih sadržaja festivala. Iz godine u godinu, a na osnovu prijedloga mladih, javnosti, slušajući i komunicirajući sa širokim spektrom prvenstveno mladih ali onda i drugih skupna stanovništa općine Tešanj, uvodimo nove sadržaje i aktivnosti.

Ove godine u saradnji sa dugogodišnjim članom, simpatizerom ali jedno vrijeme i direktorom Rastok Festa u 2010 i 2011 godini, Irfanom Garićem, koji danas živi u Sarajevu i radi za Sportski savez Sarajevskog kantona, odlučili smo da organizujemo aktivnost i za najmlađe.

Radi se, naime, o ”Igrobusu”, vozilu sa rekvizitima za igru i animaciju djece.

Irfan Garić kao sportski animator, putem tematske radionice, kroz igru, radio je na razvoju osobina i sposobnosti kod djece predškolskog uzrasta, inače korisnicima PJU Dječiji vrtić ”Blizanci” iz Jelaha.

Grupi od 30 – tak djece je putem Igrobusa omogućen pristup didaktičkim igračkama, pomoću kojih se potiče i razvija kreativno razmišljanje. Moramo napomenuti da su se djeca ali i njihovi roditelji ugodno družili i zabavili tokom posjete Igrobusa i svi su zajedno izrazili želju da im Igrobus dođe opet u posjetu.

Galerija

Armin

August 15th, 2014

Komentari su zatvoreni.