Novosti

Izrada murala na zgradi OŠ „1. mart“ Jelah | XIII Rastok Fest

5., 6. i 7. augusta na zidu zgrade OŠ „1. mart“ u Jelahu, a u sklopu aktivnosti ovogodišnjeg Rastok Fest-a, Ljubomir Todorović, mladi vizualni umjetnik iz Banovića, zajedno sa ostalim učesnicima i volonterima oslikavao je mural inspirisan ovogodišnjim festivalom.

Rastok Fest već nekoliko godina u nizu pruža podršku mladim umjetnicima (pjesnicima, fotografima, slikarima, vizalnim umjetnicima i drugima) kojima nudi priliku da svoj rad i stvaralaštvo kroz različite radionice i aktivnosti predstave Rastok publici.

Dosadašnje tradicionalno iscrtavanje grafita na Sportskom poligonu OŠ „1. mart“ u Jelahu ove godine je zamijenjeno mnogo zanimljivijom i bogatijom tehnikom – slikanjem murala. Organizatori Rastok Fest-a kao dugogodišnji stvaraoci pozitivnih promjena u Jelahu, kroz umjetnost, muziku i neformalno obrazovanje, dobili su priliku da na velikom zidu zgrade OŠ „1. mart“ u Jelahu ostave svoj pečat.

S obzirom na to da se ove godine održao 13. po redu Rastok Fest, mural na simboličan način predstavlja 13 godina postojanja našeg festivala kroz stopala sa 13 prstiju, a između kojih se nalazi mikrofon – metafora početka festivala kao muzičkog, a koji izrasta u festival umjetnosti i edukacije.

Armin

August 8th, 2015

Komentari su zatvoreni.