Bendovi - arhiva

Kevlar Bikini

Kevlar Bikini

Naziv benda:
Kevlar Bikini

Država:
Hrvatska

Grad:
Zagreb

Žanr:
punk-rock/rockabilly-core

Broj članova grupe:
4

Kratka biografija:
Ovaj se energični četverac prošle godine vratio sa mini-turneje s grčko-američkim punk bendom Barb Wire Dolls. Spomenuta su dva benda posjetila Austriju, Mađarsku i Srbiju. Bend je okupljen 2010.g. te dvije godine kasnije objavljuje album prvijenac “EXPLODISIAC“. Album je miksan u studiju Sunlight u Švedskoj od strane legendarnih ruku Tomasa Skogsberga (Refused, Entombed, Hellacopters…), a masteriran od strane Pelle Henricssona u studiju Tonteknik Recordings (Refused, In Flames, Meshuggah). Explodisiac je naišao na mnoštvo odličnih osvrta diljem svijeta u mnogim webzineovima, blogovima i časopisima.

Od samog osnutka bend je koncertno izuzetno aktivan te je dijelio pozornicu sa mnogim stranim i domaćim imenima (Peter Pan Speedrock, The Casulties, Barb Wire Dolls,Dying For Some Action, Snuff…). Svoj znak su ostavili i s divljim nastupima po festivalima (Punk Rock Holiday u Sloveniji, Demofest Banja Luka u BiH, To Be Punk fest u Srbiji…) i klubovima u regiji i Europi, dok njihova zelena rakija, bez koje se nikada ne pojavljuju na svirkama, uživa mitski status.
Video za pjesmu “Devil’s Jukebox“ izabran za jedan od najboljih hrvatskih video uradaka za 2012. od strane tportal.hr – a, a našli su se i na par lista najboljih albuma 2012.

U 2013. bend potpisuje world wide ugovor za englesku izdavačku kuću Freaky Pug Records .
Bend trenutno završava miksanje svog drugog albuma pod nazivom “Hi-Fi or Die” koji će biti izdan ekskluzivno na vinilu.

Web stranica:
https://www.facebook.com/kevlarbikinizg

Youtube:


Armin

July 6th, 2014

Komentari su zatvoreni.