Novosti

KONKURS ZA NAJLJEPŠU RASTOK PJESMU

KONKURS ZA NAJLJEPŠU RASTOK PJESMU

Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah vas i ove godine poziva da učestvujete u konkursu za najljepšu Rastok pjesmu! Prizovite muze poezije, pronađite inspiraciju i napišite stihove kojima ćete osvojiti čitalačku publiku, ali i vrijedne nagrade.

JOM Jelah otvara konkurs za mlade književnike/ce iz Bosne i Hercegovine u starosti od 16 do 35 godina, a s pozivom da napišete najljepše stihove inspirisane osnovnim vrijednostima i principima urbane kulture življenja, uzajamnog razumijevanja, mira, tolerancije, razvoja slobodnog mišljenja i suživota na prostorima Bosne i Hercegovine, što promoviše i zagovara Rastok Fest.

Tema konkursa je ”Nebo je dovoljno veliko da nas sve jednako zagrli”.

Od ukupnog broja prijavljenih (prvi krug), po izboru javnosti, a putem online glasanja (like and share) na Facebook stranici Rastok Fest projekta, do 13 pjesama će biti izabrano (drugi krug) i na taj način ući u izbor za 3 najljepše pjesme (treći i finalni krug) po izboru žirija, koje će biti i novčano nagrađene.

Do 13 pjesama iz drugog kruga bit će predstavljeno na manifestaciji pod nazivom ”Večer poezije”.

Izabrane pjesme će biti objavljene na službenoj stranici Rastok Fest-a putem E – Zbirke najljepših Rastok pjesama.

Autori pjesama koje uđu u 13 najboljih osim učešća na konkursu za najljepšu Rastok pjesmu, moraju učestvovati na manifestaciji ”Večer poezije” na kojoj će recitovati svoje pjesme. Na istoj manifestaciji će se proglasiti i 3 najljepše pjesme po izboru žirija i uručiti nagrade. Za 13 autora/ica će biti pokriveni putni troškovi, hrana, osvježenje i smještaj.

Večer poezije će se održati 9. augusta 2015. godine.

Novčane nagrade (neto) za tri najljepše Rastok pjesme su sljedeće:

  • 300,00 KM(prvo mjesto),
  • 100,00 KM(drugo mjesto),
  • 50,00 KM(treće mjesto).

Period za prijave na konkurs i online glasanje će trajati od 01. juna do 15. jula 2015. godine do 17:00 h.

Za učešće je potrebno popuniti i poslati online prijavu:

————————————————————————————————–

*Vaše ime i prezime:

*Datum rođenja:

*Grad:

*Vaš E-mail:

*Kontakt telefon:

*Naslov pjesme:

*Prilog (doc,docx):

Izjavljujem da je pjesma proizvod moje individualne tvorevine, to jest, da sam ja isključivi autor/ica pjesme, koju ovim putem dostavljam Jedinstvenoj organizaciji mladih (JOM) Jelah u svrhu njene objave na Facebook stranici Rastok Fest projekta, a za potrebe učešća na konkursu za najljepšu Rastok pjesmu u sklopu XIII Rastok Fest-a.

————————————————————————————————–

Propozicije konkursa nalažu da se mogu kandidovati samo pjesme napisane na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini, u elektronskom formatu (word), koje prethodno nisu objavljivane i koje nisu kraće od 500 a duže od 2000 karaktera (sa razmacima). Iako postoji već zadana tema koje se treba pridržavati, svaka pjesma mora imati i svoj jedinstven naslov.

Napomena: Od dinamike prijava i pristizanja pjesama, zavisi i dinamika objava istih na Facebook stranici Rastok Fest projekta, odnosno, ako ili čim prije pošaljete Vašu pjesmu, tim prije se ista i objavi, čime dobijate i više vremena za dobijanje ‘’lajkova’’ i ”dijeljenje” Vaše pjesme za ulazak među 13 najboljih.

Osobe čije prijave budu prihvaćene a koje bez najave odsustva ne prisustvuju na ”Večeri poezije” gube ”trajno” pravo učešća na konkursima JOM Jelah.

Detaljne informacije o svim sadržajima/aktivnostima XIII Rastok Fest-a možete pronaći/dobiti putem:

E: info@rastok.ba
W: www.rastok.ba
T: +387 32 664 114 (kancelarija)

GSM 1: +387 61 332 719 (Elma Karahodžić, koordinatorica za umjetnost)
GSM 2: +387 62 589 929 (Almir Ramić, Menadžer RFa)

Armin

June 1st, 2015