Novosti

KONKURS ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA / 14. RASTOK FEST 2016.

KONKURS ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA / 14. RASTOK FEST 2016.

KONKURS ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA / 14. RASTOK FEST 2016.

RF se već 13 godina unazad uspješno organizuje i okuplja prije svega ljubitelje dobre muzike različitih žanrova ali i različite umjetnike i omladinske lidere/aktiviste. RF je do sada okupio preko 120 neafirmisanih bendova, preko 500 muzičara, preko 250 umjetnika i preko 350 volontera. Na RFu su nastupala velika imena muzičke scene sa prostora Bosne i Hercegovine i EX-YU prostora, i to Dubioza Kolektiv, Van Gogh, Zabranjeno Pušenje, Damir Urban, Zoster, Elemental, Edo Majka, Erogene zone, Kerber, Night Shift i drugi.

14. RF će se održati subota 06. augusta 2016. godine i u skladu s tim, Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah kao Organizator, otvara konkurs za prijave neafirmisanih bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, za učešće na ovogodišnjem 14. RFu.

Pravo učešća na konkursu imaju svi neafirmisani bendovi iz domena pop, rock, hip-hop, r’n’b muzike i/ili pripadajućih muzičkih žanrova.

ROK ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA JE 05.JULI 2016.

Konačni rezultati konkursa će biti objavljeni do 10. jula 2016. godine, na službenoj web i facebook stranici RFa.

Svi zainteresovani neafirmisani bendovi mogu se prijaviti porukom u inbox facebook stranice UMF Rastok (link:www.facebook.com/Rastok.Fest.Jelah)
sa osnovnm informacija o bendu i linkovima audio ili video materijala.

Učesnicima14. RFa, Organizator će nadoknaditi putne troškove, te obezbijediti smještaj, hranu i osvježenje u skladu sa pravilima RFa.

Učesnici 14. RFa moraju doći u Jelah (svi učesnici će naknadno biti obaviješteni o tačnoj lokaciji održavanja XIII RFa), i registrovati se u subotu, 06. augusta 2016 godine, najkasnije do 16:00 sati.

Učesnici u okviru nastupa na 14. RFu moraju izvoditi isključivo autorske pjesme sa minimalno 35 minuta autorskog materijala.

Učesnici, osim osnovnog razglasa koji će osigurati Organizator RFa zajedno sa vlastitim muzičkim instrumentima moraju sa sobom donijeti i dodatnu muzičku opremu odnosno gitarska pojačala sa pripadajućim kablovima, činele, pedale i doboš za bubnjeve. Organizator neće naknadno nabavljati iste u slučaju da se zaborave.

Organizator će učesnicima obezbjediti vodiča/domaćina. Učesnici su dužni poštovati smjernice domaćina u cilju što bolje organizacije njihovog nastupa na festivalu.

Organizator zadržava neograničeno pravo da u svrhu promocije festivala i učesnika upotrebljava sve informacije dostavljene od strane učesnika u okviru konkursa, kao i snimke nastupa učesnika na samom festivalu.

Raspored nastupa će odrediti Organizator i o tome pravovremeno obavijestiti učesnike. Organizator zadržava pravo izmjene rasporeda nastupa na dan nastupa ili pred sam nastup.

Učesnici su dužni strogo poštovati raspored tonskih proba u sklopu muzičke večeri i drugih aktivnosti od kojih zavisi njihov nastup i predstavljanje na festivalu.

Armin

June 29th, 2016

Komentari su zatvoreni.