Novosti

KONKURS ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA

KONKURS ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA

RF se već 14. godina unazad uspješno organizuje i okuplja prije svega ljubitelje dobre muzike različitih žanrova ali i različite umjetnike i omladinske lidere/aktiviste. RF je do sada okupio preko 130 neafirmisanih bendova, preko 500 muzičara, preko 250 umjetnika i preko 350 volontera. Na RFu su nastupala velika imena muzičke scene sa prostora Bosne i Hercegovine i EX-YU prostora, i to Dubioza Kolektiv, Van Gogh, Zabranjeno Pušenje, Damir Urban, Kultur Shock, Zoster, Elemental, Edo Majka, Erogene zone, Kerber, Night Shift i drugi.


15. Jubilarni RF će se održati 4. i 5. augusta 2017. godine i u skladu s tim, Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah kao Organizator, otvara konkurs za prijave neafirmisanih bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, za učešće na ovogodišnjem 15. RFu.


Pravo učešća na konkursu imaju svi neafirmisani bendovi iz domena pop, rock, hip-hop, r’n’b muzike i/ili pripadajućih muzičkih žanrova.


ROK ZA PRIJAVE NEAFIRMISANIH BENDOVA JE 25.JUNI 2017.

Konačni rezultati konkursa će biti objavljeni do 05. jula 2017. godine, na službenoj web i facebook stranici RFa. Svi zainteresovani neafirmisani bendovi mogu se prijaviti porukom u inbox facebook stranice UMF Rastok (link:www.facebook.com/Rastok.Fest.Jelah) sa osnovnm informacija o bendu i linkovima audio ili video materijala. Učesnicima 15. RFa, Organizator će nadoknaditi putne troškove, te obezbijediti smještaj, hranu i osvježenje u skladu sa pravilima RFa.

Učesnici u okviru nastupa na 15. RFu moraju izvoditi isključivo autorske pjesme sa minimalno 30 minuta autorskog materijala.


Učesnici, osim osnovnog razglasa koji će osigurati Organizator RFa zajedno sa vlastitim muzičkim instrumentima moraju sa sobom donijeti i dodatnu muzičku opremu odnosno gitarska pojačala sa pripadajućim kablovima, činele, pedale i doboš za bubnjeve. Organizator neće naknadno nabavljati iste u slučaju da se zaborave.


Organizator će učesnicima obezbjediti vodiča/domaćina. Učesnici su dužni poštovati smjernice domaćina u cilju što bolje organizacije njihovog nastupa na festivalu. 
Organizator zadržava neograničeno pravo da u svrhu promocije festivala i učesnika upotrebljava sve informacije dostavljene od strane učesnika u okviru konkursa, kao i snimke nastupa učesnika na samom festivalu. Raspored nastupa će odrediti Organizator i o tome pravovremeno obavijestiti učesnike. Organizator zadržava pravo izmjene rasporeda nastupa na dan nastupa ili pred sam nastup.


Učesnici su dužni strogo poštovati raspored tonskih proba u sklopu muzičke večeri i drugih aktivnosti od kojih zavisi njihov nastup i predstavljanje na festivalu.

Armin

June 9th, 2017

Komentari su zatvoreni.