Novosti

NABOJ ENERGIJE

NABOJ ENERGIJE

U okviru ovogodišnjeg XII Rastok Festa organizovana je i večer poezije na kojoj je, putem javnog poziva, učestvovalo 7 mladih pjesnika iz Tuzle, Zavidovića, Konjica, Tešnja i Doboj Istoka. Tema javnog poziva ali i večeri poezije je bila ”Nebo je dovoljno veliko da nas sve jednako zagrli”.

Mladi pjesnici su u skladu sa kriterijima javnog poziva morali napisati po jednu pjesmu na zadanu temu i u toku večeri poezije iste recitovati kako bi ih stručni žiri u sastavu, gđica. Merima Ahmić, lokalna pjesnikinja, zatim Ivica Budulica zvani Strikan i Franjo Bratić, lokalni pjesnici, mogao analizirati i ocijeniti te u skladu s tim i kriterijima javnog poziva rangirati. Posjetioci večeri poezije su mogli uživati u recitacijama pjesama inspirisanih osnovnim vrijednostima i principima urbane kulture življenja i uzajamnog razumijevanja koje Rastok Fest promoviše i zagovara. Prva tri mjesta su bila novačno nagrađena a od pjesama će biti kreirana Zbirka Rastok pjesama koja će se i narednih godina širiti i nadamo se publicirati.

Večer poezije je osim službenog dijela, bila ispunjena i neformalnim druženjem, gdje su organizatori i učesnici kao i stručni žiri imali priliku razmijeniti iskustva sa drugih sličnih inicijativa u Bosni  i Hercegovini i regionu te ta ista saznanja, iskustva i ideje integrirati u Rastok Fest i naredne godine.

Galerija

Armin

August 18th, 2014

Komentari su zatvoreni.