Najave

PRIRODNI BUNT I JASAN STAV

PRIRODNI BUNT I JASAN STAV

Rastok Fest vam donosi intervju sa bendom ”Čvrge” iz Požarevca. Od jako vesele ekipe, koji vole sve što vole mladi, u zaista osjetljivo prijatnom raspoloženju ”Čvrge” su poručile svojim Čvrgomanima/kama da ih očekuje veliki muzički raspust.

Kako biste u 3 rečenice najbolje opisali vaš bend, i na taj način promovisali sebe kao goste Rastok Festa?

”Čvrge” su šaljivi ska/punk bend, sekstet koji se često nađe na poternicama lokalnih policijskih uprava. ”Čvrge” čine druželjubive individue koje se baš i ne mogu pohvaliti očaravajućom lepotom, te taj minus pokrivaju dosetkama i skečevima!  Pored diskova i bedževa koje ”Čvrge” prodaju na svojim nastupima, u prilici ste da po povoljnoj ceni sebi nabavite ljubav, pažnju i razumevanje (hahaha).

Koje teme najčešće pokrivate u svojim pjesmama?

U tekstovima ”Čvrga” zastupljene su teme koje pogađaju pojedince, ali i društvo u celini. Bavimo se seksualnim devijacijama, manjkom morala u čoveku, halapljivošću, zatim stvarima koje čine malog i sitnog čoveka srećnim. Pokušali smo da ozbiljne teme obradimo kroz šaljive tekstove koji ipak nose veliku dozu satire u sebi. Nadamo se da smo uspeli u tome.

Da li je moguće povezati vašu muziku sa sloganom Rastok Festa ”Naš most je muzika i dijalog bez granica”? Kako?

Pronalazimo se u sloganu festivala, u potpunosti! Rock’n’roll (u svim svojim formama i oblicima) se konstantno borio protiv mnogih negativnih pojava koje su pratile društvo, gradeći prirodni bunt i jasan stav u mladim ljudima prema svim tim pojavama. Smatramo da ćemo uz pomoć muzike upoznati mnoge nove ljude na Rastok Fest-u, bili oni publika, ili kolege muzičari. Razmenićemo iskustva i mišljenja o raznim stvarima, a nadamo se da ćemo steći i nova, duga i prava prijateljstva! To je u suštini i najveće blago bavljenja muzikom!

Šta mislite o Rastok Festu i vaša očekivanja od Rastok Festa?

Za ”Rastok Fest” smo prvi put čuli 2008. godine, čini mi se. Sugrađani i kolege iz benda ”Divert” su se nakon nastupa na ”Rastok Fest-u” vratili u Požarevac i pohvalili jako visok stepen organizacije, a sve ljude kao odlične domaćine! Što se naših očekivanja tiče, nadamo se da ćemo upoznati puno novih ljudi i steći puno novih prijatelja. Voleli bismo da se ”Čvrge” dopadnu posetiocima, te da ćemo steći i nove slušaoce.

Poruka za mlade ljude.

Ne krijte se od oca da pušite! Ne trpite torturu šefa ili šefice! Upražnjavajte sex što više puta na dan! Razmišljajte svojom glavom, koliko god mozga da imate! Preuzmite izdanja ”Čvrga” na http://www.cvrge.com/?page_id=1766, naučite pesme, te se vidimo na ”Rastok Fest-u”, 08.08.2015. godine! Cmok!

Armin

August 5th, 2015

Komentari su zatvoreni.