Novosti

RASTOK VREMEPLOV

RASTOK VREMEPLOV

Iako je pitanje grafita kao kulture, subkulture ili vandalizma i dalje do kraja nerazjašnjeno, grafiti imaju neosporivo važnu ulogu u oblikovanju i uređenju gradskog prostora u većim sredinama i gradovima, kao i u reagiranju na aktuelnu društvenu stvarnost. Po formi grafiti mogu biti simbolički, slikovni i tekstualni iskazi, dok po sadržaju pokazuju odnos pojedinca prema životu, ljubavi, prijateljstvu, aktuelnim društvenim i političkim zbivanjima.

JOM Jelah je, u okviru Rastok Festa ove godine kao i nekoliko prethodnih godina, organizovala graffiti radionicu za mlade na otvorenom, na trgu u Jelahu, pod nazivom ”Rastok vremeplov” na kojoj je učestvovalo 6 grafitera iz Bosne i Hercegovine. Svaki grafiter je na posebno dizajniranim panelima obloženim bijelim platnom nacrtao/la svoju viziju Rastok Festa, šta je ona predstavljala, šta predstavlja i šta bi trebala predstavljati u budućnosti, kakvu bi poruku i smisao trebala imati za buduće generacije mladih ljudi. Viziju o vrijednostima i značaju Rastok Fest-a za društveni i kulturni razvoj lokalne zajednice i šire regije.

Tako smo dobili 5 grafiti crteža koji su u noći glavne muzičke večeri Rastok Festa promovisali ideju festivala i krasili festivalski prostor.

Galerija

Armin

August 15th, 2014

Komentari su zatvoreni.