Novosti

The Complete Freedom of Truth

The Complete Freedom of Truth

Predstavnici Jedinstvene organizacije mladih (JOM) Jelah ispred i u ime Rastok Fest-a su prethodni vikend posjetili Srebrenicu i zajedno sa predstavnicima organizacija i umjetnicima iz drugih zemalja (Velika Britanija, Rumunija, Bugarska, Portugal, Brazil, Italija, Srbija) prisustvovali radionicama na temu planiranja i mogućnosti realizacije projekta „The Complete Freedom of Truth“.

„The Complete Freedom of Truth“ je internacionalni projekat pokrenut od strane organizacije Opera Circus iz Velike Britanije koji sarađuje sa Erasmus + programom kao i mnogim drugim organizacijama iz raznih zemalja i različitog spektra interesovanja i aktivnosti prvenstveno fokusiranih na polju umjetnosti i kulture. Projekat traje 5 godina, a njegova osnovna misija jeste razvoj mladih kroz kulturu i umjetnost.

Prvi u seriji internacionalnih pozorišta mladih i muzičkih festivala održat će se od 11. do 23. augusta 2015. godine u Srebrenici.

Protekli vikend, 16. i 17. maja, u prostorijama Omladinskog centra u Srebrenici održane su radionice i pripreme za veliki predstojeći događaj u augustu. Ovim radionicama prisustvovali su brojni umjetnici; muzičari, glumci, plesači, pisci, ali i menadžeri, producenti, profesori te svi oni koji mogu doprinijeti realizaciji ovog velikog projekta. Postavljeni su temelji za organizovanje ovogodišnjeg festivala koji će se održati u augustu, a također je ostvarena i saradnja sa Rastok Fest-om budući da ideje ovog projekta odgovaraju idejama našeg festivala. S obzirom da je već duži niz godina Rastok Fest festival umjetnosti i edukacije, a ne samo muzički festival, želja nam je da aktiviramo mlade ljude u tim poljima, a kroz rad na ovom internacionalnom projektu to ćemo i ostvariti.

Armin

May 21st, 2015

Komentari su zatvoreni.