Novosti

Večer poezije „Nebo je dovoljno veliko da nas sve jednako zagrli“

U sklopu XIII Rastok Fest-a u prepunoj Sali za promocije Shopping centra u Jelahu 9. augusta s početkom u 19 h održano je Večer poezije.

Na osnovu Konkursa za najljepšu Rastok pjesmu, Rastok tim je od ukupno 25 pjesama koje su ispunjavale uslove Konkursa, a u skladu s ovogodišnjim 13. po redu Rastok Fest-om, izabrao 13 pjesama koje su prošle u drugi krug takmičanja.

Autori ovih pjesama, mladi pjesnici i pjesnikinje iz cijele Bosne i Hercegovine, dobili su priliku da se žiriju i publici u Jelahu predstave svojim književnim stvaralaštvom.

U istom sastavu kao i prethodnih godina, žiri su činili Merima Ahmić, Franjo Bratić i Ivica Budulica Strikan, dok je specijalni gost bio Željko Krstanović, pjesnik iz Hrvatske, koji je publiku zabavio svojom životopisnom poezijom.

Učesnici/e koji/e su, prema odluci žirija, autori/ke najljepših Rastok pjesama i dobitnici/e vrijednih novčanih nagrada su sljedeći:

  1. Muhamed Zimić iz Tuzle za pjesmu „Urbana bajka“
  2. Dajana Malić iz Teslića za pjesmu „Ne sanjaj me. Otišla sam.“
  3. Ivana Martić iz Jelaha za pjesmu „Djeca sunca“

Svim pjesnicima i pjesnikinjama se zahvaljujemo na dolasku i uveličavanju ovog događaja svojom poezijom i želimo im mnogo sreće u budućem radu i stvaranju.

Armin

August 10th, 2015

Komentari su zatvoreni.