Novosti

ŽUTI, CRVENI, PLAVI ILI ZELENI?

ŽUTI, CRVENI, PLAVI ILI ZELENI?

Danas, 10.08.2014. godine, u sklopu realizacije XII Rastok Fest-a, održana je trosatna radionica na temu ”Kulturna različitost i međukulturno razumijevanje” koju je vodila iskusna facilitatorica/trenerica Snežana Šešlija iz naše partnerske organizacije ToPeeR iz Doboja.

Radionica je jedna od nekoliko u nizu aktivnosti koje se realizuju u sklopu XII Rastok Fest-a kao dnevni sadržaj koji mladima nudi mogućnost da nauče nešto više o sebi i drugima, da razvijaju nova prijateljstva i da svoje slobodno vrijeme provedu na jedan konstruktivan i koristan način.

Na radionici je učestvovalo 14 mladih iz Tešnja, Teslića, Doboja, Zavidovića i Žepča iz Bosne i Hercegovine i Bačke Palanke iz Srbije.

Cilj radonice je bio:

  1. Mobilizirati mlade ljude u (našem) multikulturnom društvu  za promovisanje  pozitivnih ciljeva, (ideala mira) tolerancije, jednakosti, dostojanstva, ljudskih prava i građanskog aktivizima,
  2. Sticanje  znanja i vještina potrebnih za dugoročno djelovanje na razvoj multikulturalnosti i izgradnji tolerancije u zajednici.

Radionica se bavila različitim pitanjima od samog poimanja i razumijevanja kulture odnosno različitosti, zatim identiteta, istih mogućnosti, pa sve do pitanja kako izbjeći različitost, zatim pitanja dominiranja i stvaranja razlika među ljudima.

Naš most je muzika i dijalog bez granica!

Almir Ramic

August 10th, 2014

Komentari su zatvoreni.